264 VIEWS
Loading...
KULTURA 04|04|19
Kratki rezovi, emisija za filmofile: "Opsadno stanje", "Dumbo", "Duboki rezovi" ...

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova, Bibić nam je spravio osvrt na film "Opsadno stanje" - film koji nalikuje na onaj kojega bi neki odvažni filmaš nekakvom skrivenom kamerom, gotovo polutajno, gerilski snimio iza kulisa (u backstageu) skupih setova Rolanda 'Razarača' Emmericha, a da ovaj to ni ne zna. U kinima pogledajte film "Dumbo" - naravno, ne klasični crtić Walta Disneya iz 1941., nego najnovija igranofilmska prerada Tima Burtona, koja je daleko od remek-djela izvornika, ali je zato film uz koji roditelji neće zaspati djeci u krilu. U kinima pogledajte još i film "Duboki rezovi" - omnibus Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića, koji gledatelje vode na filmsko putovanje tamnom stranom ljudske prirode. Da duboki rezovi ne trebaju samo hrvatskoj brodogradnji, nego i kinematografiji, svjedoči najnovija afera 'zamračivanja ogromnog novca' u Lijepoj (filmskoj) našoj, koja je prošli četvrtak izbila između hrvatskih producenata i redatelja.
"Tina" Dubravke Turić na Go Shortu u Nizozemskoj, a "Majči" Josipa Lukića i "Dani ludila" Damiana Nenadića u američkom Palm Springsu.
in memoriam Agnes Varda (1928 – 2019): 'film nije ništa drugo nego dijeljenje vlastitoga gledišta.IZDVAJAMO INTERVIEW KULTURA SPORT TVCOCKTAIL VIJESTI ZVIJEZDE


NAJGLEDANIJE (7 DANA)SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆAPRETRAGA

  od    Odaberite datum do    Odaberite datum