545 VIEWS
Loading...
KULTURA 07|12|18
Kratki rezovi, emisija za filmofile: Robin Hood- zašto u odjavnoj špici filma snimanoga u Dubrovniku ima jedno milijun mađarskih imena?

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova Tonči Bibić spravio nam je osvrt na film "Robin Hood" - zašto u odjavnoj špici filma snimanoga u Dubrovniku ima jedno milijun mađarskih imena? Nisu li strani producenti trebali odabrati domaće filmske usluge, koje naš HAVC voli hvaliti do neba?
U kinima pogledajte i "Čovjek koji je ubio Don Quijotea" - da je Robin Hooda umjesto stanovitoga Otta Bathursta režirao Terry Gilliam, budite sigurni da bi se barem jedna scena snimila, recimo, na dubrovačkoj žičari, ili bi se šerif od Nottinghama u gradsku luku dovezao, ne znam, gliserom. No, Gilliam nije odabrao Dubrovnik, nego se... izgubio u La Manchi.
16. Human Rights FF u nedjelju započinje u Zagrebu, a u četvrtak se klonira u Rijeci, promovirajući, zamislite, kulturu ljudskih prava.
U razmaku od svega 3 dana, sedma umjetnost je prošli vikend ostala kraća za dva velika autora i jednoga mađioničara-glumca. Posvetu potonjemu, imenom Ricky Jay, morat ćemo ostaviti za neku drugu priliku, jer Nicolas Roeg i Bernardo Bertolucci redateljski su giganti koji ne mogu čekati.IZDVAJAMO INTERVIEW KULTURA SPORT TVCOCKTAIL VIJESTI ZVIJEZDE


NAJGLEDANIJE (7 DANA)SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆAPRETRAGA

  od    Odaberite datum do    Odaberite datum